Automatisatie

De automatisatie van elke installatie is de sleutel tot productiviteit. Het goed afstellen van de machines en de bijhorende toebehoren op elkaar zijn van essentieel belang. Zo zorgen onze programmeurs voor een minimale doorvoertijd van elk product waarbij er geen kwaliteitsverlies plaatsvindt van het product.

Automatisering in de veevoer- en bulksector

Voor bedrijven die met bulk te maken hebben, wordt automatisering steeds belangrijker. Daarom voorziet Ventilec zowel voor koffiebranderijen en brouwerijen als voor de veevoersector oplossingen op maat. We werken met verschillende PLC visualisatiesystemen, o.a. met het WAGO I/O-SYSTEM, een platform dat uitblinkt door zijn gebruiksvriendelijke montage en maximale efficiëntie.

Automatisering voor koffiebranderijen

Bij een koffiebranderij  installeerde Ventilec 4 nieuwe buitensilo’s. Zij worden aangestuurd met een remote rack via ethernet, verbonden met een vernieuwde master-PLC. Een omvangrijke transportinstallatie brengt bonen en gemalen koffie naar de inpakmachines.

Automatisering voor varkenshouderijen

Het voederen van dieren moet zo efficiënt mogelijk verlopen. Talrijke parameters spelen daarbij een rol. Denk maar aan het ras, het geslacht, de leeftijd van de varkens en de verhouding eiwitten/energie. Daarom zorgt Ventilec voor geautomatiseerde voer- en menginstallaties met opslagsilo’s en transportsystemen. De monitoring, besturing, alarmering en supervisie gebeurt via een PLC visualisatiesysteem.

Daarnaast moeten varkenshouderijen aan steeds strengere normen voldoen voor centrale afzuiging, luchtsnelheid in de gangen en geurvermindering. Ventilec specialiseerde zich in ventilatiesystemen op maat. Zo spelen we steeds in op uw behoeften.

Zoekt u een totaalconcept voor ventilatie-, voer- en transportsystemen? Dan is Ventilec de geschikte partner.

 

 

Ventilec - Moortelstraat 20 - 9160 Lokeren - België - info@ventilec.be - tel 09 326 95 85 - fax 09 326 95 80