PLC-sturingen

De PLC-pogramma's worden zowel door onze mensen zelf geschreven als door externe firma's. Daardoor kunnen we onze klanten voorzien van de gewenste software en koppelingen met de huidige software en gebruikte PLC's. Voor de eenvoudige installaties kan men Siemens LOGO aanwenden. Voor de moeilijkere en grotere installaties gaan we gebruik maken van o.a. WAGO, SIEMENS,... . 

Op de eerste foto zien we een PID van een menginstallatie. Hierbij wordt het gewicht in de silo's gemeten door weegcellen. Deze weegcellen worden uitgelezen door de PLC en hierop wordt dan de sturing van onze schroeven voorzien. Zo zorgen we ervoor dat u het gewenste mengsel verkrijgt met de juiste hoeveelheden van elke product. Het tweede voorbeeld is analoog. 

Op de derde foto kunnen we verschillende parameters bekijken van een droogproces. Zo kan de bediener een tweede controle doen of de installatie wel onder de juiste condities werkt.  Een eerste controle gebeurd in de meeste gevallen door de geschreven software.

Op de laatste foto zien we dan nog een installatie waarbij het product naar één centrale mengeenheid wordt gebracht. Waarna het verder naar de gewenste kleinere silo-eenheid kan gestransporteerd.