PLC-sturingen

De PLC-programma's worden zowel door Ventilec zelf geschreven als door externe firma's. Voor de eenvoudige installaties kan men Siemens LOGO aanwenden. Voor de complexere en grotere installaties zal er gebruik gemaakt worden van o.a. WAGO, SIEMENS,... . 

Op de eerste foto zie je een P&ID van een menginstallatie. Hierbij wordt het gewicht in de silo's gemeten door weegcellen. Deze laatste worden uitgelezen door de PLC en op basis hiervan worden de schroeven aangestuurd. Zo kan voor het gewenste mengsel gezorgd worden met de juiste hoeveelheid van elke product. Het tweede voorbeeld is analoog. 

Op de derde foto kan je de verschillende parameters bekijken van een droogproces. Zo kan de bediener een tweede controle doen ofdat de installatie wel onder de juiste condities werkt.  Een eerste controle wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door de geschreven software.

Op de laatste foto kan er een installatie gezien worden waarbij het product naar één centrale mengeenheid wordt gebracht. Waarna het verder naar de gewenste kleinere silo-eenheid kan getransporteerd worden.