Drafsilo voor brouwerij Het Anker

In de brouwerij Het Anker, bekend van de Gouden Carolus Classic, installeerde Ventilec een drafsilo. Daarin wordt het draf opgevangen; dat is het mengsel van mout en hop dat tijdens het brouwproces achterblijft op de wortfilter. Een schroeftransport met persluchtslot zorgt ervoor dat dit product via een proppentransport onderaan de silo (pneumatisch transport) de silo in schiet. Met een schuifafsluiter voorkomen we lekkage.

Innovatieve oplossing op maat

Voordat we de silo installeerden, werd de draf, een eiwitbron die ook als veevoer gebruikt wordt, dagelijks vanuit de filter naar buiten gevoerd en opgevangen in een mobiele kar. Dat veroorzaakte niet alleen geuroverlast, maar zorgde er ook voor dat heel wat draf verloren ging.

De oplossing op maat van Ventilec maakt komaf met deze problemen. De drafsilo moet slechts één keer in de week geleegd worden. Bovendien blijven door het proppentransport geen resten achter in de leiding.

Installatie in 9 stukken

Wij bouwen de machines en nemen de levering en de complete installatie op ons. Bij Het Anker vormde de plaatsing een uitdaging door het historische karakter van de brouwerij. Onze oplossing? We bouwden de drafsilo in de ruimte van de moutsilo’s in en installeerden hem ter plaatse in 9 stukken.

Ontdek onze installaties voor de moutsector. Of contacteer ons voor meer informatie. 

Ventilec - Moortelstraat 20 - 9160 Lokeren - België - info@ventilec.be - tel 09 326 95 85 - fax 09 326 95 80