Drafsilo voor brouwerij Het Anker

In de brouwerij Het Anker, bekend van de Gouden Carolus Classic, installeerde Ventilec een drafsilo. Daarin wordt het draf opgevangen. Draf is het mengsel van mout en hop dat tijdens het brouwproces achterblijft op de wortfilter. Een schroeftransport met persluchtslot zorgt ervoor dat dit product via een proppentransport onderaan de silo (pneumatisch transport) de silo inschiet. Met een schuifafsluiter wordt lekkage voorkomen.

Innovatieve oplossing op maat

Voordat we de silo installeerden, werd de draf, een eiwitbron die ook als veevoer gebruikt wordt, dagelijks vanuit de filter naar buiten gevoerd en opgevangen in een mobiele kar. Dat veroorzaakte niet alleen geuroverlast, maar zorgde er ook voor dat heel wat draf verloren ging.

Ventilec zorgde voor een oplossing op maat voor deze problemen. De drafsilo moet slechts één keer in de week geleegd worden. Door het proppentransport blijven bovendien geen resten achter in de leiding.

Installatie in 9 stukken

Wij bouwen de machines en nemen de levering en de complete installatie op ons. Door het historische karakter van brouwerij Het Anker vormde de plaatsing een uitdaging. Onze oplossing? De drafsilo werd ingebouwd in de ruimte van de moutsilo’s en werd vervolgens ter plaatse geïnstalleerd in 9 stukken. 

Ontdek onze installaties voor de moutsector. Of contacteer ons voor meer informatie.