Ondergronds pneumatisch transport van varkensvoer

Klanten uit Alveringem zochten een manier om hun gemengd varkensvoer tot in de voederbakken te brengen. Ventilec werkte een systeem uit waarbij het droogvoer via een pneumatisch transport vanuit de fabricageloods tot in de extractors naast de stallen wordt gebracht. 

Een voordelige oplossing op maat

De stallen van deze klant liggen vrij ver uit elkaar. Transportkabels of –kettingen in de lucht zouden dan ook de vrije doorgang voor bijvoorbeeld vrachtwagens kunnen belemmeren. Bovendien kan zo’n systeem bij vriesweer tot problemen leiden.

Door het pneumatisch transport zijn deze problemen van de baan. Maar het systeem van Ventilec heeft nog meer voordelen. Eerst en vooral blijven er bij pneumatisch transport geen resten achter: de leidingen zijn na afloop leeg. Daarnaast is de transportcapaciteit hoger dan bij kettingen.

Controle over het proces

Het volledige transport is geautomatiseerd en wordt aangestuurd door een gebruiksvriendelijk computerprogramma. Onze klanten kunnen op elk moment de stockvoorraad raadplegen. Bovendien is het mogelijk om de inhoud van de silo’s visueel te maken en de verbruiksgegevens per diergroep, silo of stal te controleren. Het laat varkenshouders toe om het voedergebruik en de voerconversie exact te kunnen berekenen.

Op zoek naar een oplossing voor transport- of voedersystemen? Wij bespreken de mogelijkheden graag met u. Contacteer ons