Eurochem ISP verdubbelt productie door nieuwe mengers

Eurochem ISP produceert een coating voor kwetsbare zaden. Omdat de samenstelling van dit ‘pelleting powder’ uiterst nauwkeurig moet gebeuren, ontwierp Ventilec een accuraat meng- en transportsysteem.

Ventilec verving twee oude lintmengers door op maat gemaakte peddelmengers. De snellere mengtechniek leidde tot een verdubbeling van de productiecapaciteit. Ook de automatisering namen we voor onze rekening.

Ontwerp & fabricatie van het meng- en transportsysteem

Twee componenten van het pelleting powder zijn slecht stromend. Daarom hebben we de losbodems van twee silo’s voorzien van 4 en 6 uittrekschroeven. In de andere gevallen gaat het om conische silo’s met een enkele schroeffeeder. De grondstoffen worden via redlers en elevatoren naar de peddelmenger gebracht.

Vanuit de mengers wordt het pelleting powder opnieuw via een redler getransporteerd naar de vullijn, waar plaats voorzien is voor 7 big bags. De redler is aangesloten op een afzuigsysteem.

Een geautomatiseerd proces

Vanuit een controlekamer die de productielijn aanstuurt, is het proces volledig te volgen. Het voorraadbeheer en de dataregistratie worden bijgehouden door het softwarepakket WinCC van Siemens. Zo weet u op elk moment welke producten in elke partij verwerkt zijn.

Contacteer ons voor meer informatie over onze oplossingen op maat